Výluh ze Stévie

Každý z nás si může doma připravit vlastní výluh, který můžeme dále použít ke slazení nápojů, drinků, zálivek na saláty, k potírání ran, ekzémů, kloktání, pleťovou masku, apod. Sušené lístky můžete zakoupit v našem eshopu, popřípadě si lístky usušit z vlastně pěstované Stévie.

Postup přípravy domácího výluhu nikde není přesně specifikován, proto záleží na každém z nás kolik čeho zvolí. Podle nás se zdá nejlepší tento postup:

Sušené lístky nadrtíme nadrobno a napěchujeme do 3/4 klasického hrnku na kávu. Tento obsah nasypeme do předem připravené horké vody (O,5 l), kterou předtím nejprve přivedeme k varu a necháme cca 20 sekund odstát. Můžeme ještě na chvíli povařit. Poté přikryjeme a necháme s občasným promícháním 8 hodin louhovat. Přecedíme a uložíme na chladné místo nebo do lednice.

Pokud máte jiný osvědčený postup přípravy, budeme rádi, když nám jej zašlete a my ho budeme moci zveřejnit.

stevia vyluh