Rybízový koláč s drobenkou

Suroviny:

Drobenka:

  • 130g polohrubé mouky
  • 100g krupicového cukru
  • 1 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce másla

Postup:

  • V míse utřeme žloutky se změklým máslem do pěny. Postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše zředíme vlažným mlékem, aby vzniklo hustší těsto. V další míse si ušleháme sníh z bílků a postupně do něho přisypáváme Natusweet Stevia KRISTALLE+ 10:1
  • Do těsta vmícháme sníh a vzniklé těsto nalijeme do vymazané formy/na menší plech. Navrch posypeme nahusto rybízem a posypeme lžící Natusweet Stevia KRISTALLE 1:1
  • Přísady na drobenku promícháme a rozprostřeme rovnoměrně na ovoce. Místo drobenky můžeme koláč posypat nasekanými ořechy
  • Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 35-40 minut dozlatova

rybizovy_kolac_s_drobenkou_orez

Přejeme dobrou chuť