Jablečný štrůdl

Suroviny:

  • 1 listové těsto
  • 50g másla
  • 4 lžíce strouhanky
  • 5 středně velkých jablek
  • mletá skořice
  • 4 lžíce Natusweet Stevia KRISTALLE 1:1
  • rozinky
  • vajíčko

Postup:

  • Listové těsto si rozválíme na pomoučeném válu a podle potřeby nožem seřízneme do obdelníkového tvaru
  • V kastrůlku si rozehřejeme máslo, přisypeme strouhanku a smažíme dozlatova
  • V míse si promícháme jablka nastrouhaná na hrubším struhadle, mletou skořici, Natusweet Stevia KRISTALLE 1:1 a rozinky
  • Na těsto nasypeme osmahnutou strouhanku a rovnoměrně rozložíme připravenou směs z jablek, zhruba 3 cm od kraje
  • Těsto opatrně zavineme, okraje stiskneme k sobě a zatočíme dolů a štrůdl přeneseme na plech tak, aby byl spoj vespod
  • V misce si rozmícháme vajíčko a štrůdl jim potřeme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 20 minut, dokud není zlatavý

jablecny_strudl

Přejeme dobrou chuť