Čokoládové suflé

Suroviny:

  • 1 šálek nasekané hořké čokolády
  • 3 lžičky hladké mouky
  • 4 lžíce Natusweet Stevia KRISTALLE 1:1
  • 4 vejce
  • 3 lžíce polotučného mléka
  • tuk na vymázání formiček

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C. Formičky (4-6) vymažeme tukem a stěny formiček si ještě vyložíme pečícím papírem tak, aby převyšoval stěny. Takto připravené formičky si naskládáme na plech
  • Čokoládu a mléko vložíme do žáruvzdorné misky, kterou umístíme nad malý kastrůlek s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody. Čokoládu mícháme, dokud nevznikne hladká směs a poté misku odstavíme
  • Žloutky s Natusweet Stevia KRISTALLE 1:1 vyšleháme do husté pěny a vmícháme do rozehřáté čokolády
  • Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do čokoládové směsi a nakonec přidáme hladkou mouku. Směsí si naplníme připravené formičky a pečeme 15 minut
  • Hotové suflé vyjmeme z trouby, sejmeme pečící papír a podáváme. Podáváme s našlehanou smetanou a rozehřátým lesním ovocem nebo višněmi

cokoladove_sufle

Přejeme dobrou chuť