Stévie jako sladidlo pro diabetiky – ano nebo ne?

Stévie je všeobecně považována za perfektní alternativu klasického cukru pro pacienty trpící diabetes mellitus. Jak je to ale po zdravotní stránce, opravdu je stévie vhodná jako ideální sladidlo? Není možné, aby jakkoliv zhoršila stav pacienta? Skutečně neovlivňuje pacientovu glykémii?

diabetes a stévie

Lékaři potvrzují, že stévii může bez obav konzumovat zcela každý, tedy i diabetici. Samozřejmě ale i v tomto případě platí, že nic se nesmí přehánět. Co se týče diabetes mellitus prvního typu, tak zde není nezbytně nutné stévii užívat. Srovnávání glykemie je totiž zajišťováno doplňováním inzulinu.

Stévii ve své kuchyni o to více ocení diabetici druhého typu. Ti totiž udržují hladinu své glykémie zásadně pomocí diety, proto jakýkoliv jednoduchý cukr může způsobit opravdovou paseku. Slinivka je stále funkční a musí se aktivně vypořádávat se všemi sacharidy, které požijete. Vyrovnat se s čajem slazeným stéviíí je pro Vaše tělo zkrátka mnohem jednodušší než eliminovat důsledky vypití čaje slazeného klasickým cukrem.

Lze tedy říci, že stévie by neměla chybět v kuchyni žádného diabetika, který si chce občas dopřát tradiční sladkou chuť, která mu tolik chybí.

Přírodní zázrak

Stévie je rostlinka, ze které se extrahují právě sladivé glykosidy, které mohou za to, že si můžete bez výčitek užívat sladké chuti. Velkou výhodou slazení pomocí této rostlinky je to, že se nejedná o nic chemického. Je to čistě přírodní sladidlo, kterému lze tedy plně důvěřovat. Zapomeňte na zbytečnou chemii a začněte ve své kuchyni používat bylinky, stévie je jednou z nich.

 

  • Nulový obsah kalorií
  • Vhodná při redukčních dietách
  • Doporučována diabetikům
  • Čistě přírodní látka
  • 300x vyšší sladivost než sacharóza
  • Jednoduché použití pomocí tabletek
  • Podporuje trávení, snižuje tlak, podporuje metabolismus buněk